ToppBild

ToppBild

Start
Miljön
Ansökan

MiljönAnläggningen som är belägen i Ängskär, byggdes redan från början för att erbjuda sommarvistelse för barn. Det var i början av 50-talet.
Sedan dess har den cirka 20.000 kvadratmeter stora anläggningen, med sina fem separata byggnader, renoverats och uppdaterats ett antal gånger. Idag finns t.ex. rinnande kallt och varmt vatten, solceller för varmt vatten, vattentoaletter, duschutrymmen både ute och inne, grillplatser och bollplaner.
Här finns nu sängplatser för ett 30-tal barn, i två-, tre- och fyrbäddsrum, fördelat på två byggnader, samt en byggnad ned en gemensam matsal och kök, stort allrum för inomhusaktiviteter, samt utrymmen för personal. I fjärde byggnaden finns ett aktivitetsrum/konferensrum med bordtennisbord och möjligheter att se film i, samt ytterligare några sovrum.
Det finns även en egen sandstrand, med flytbryggor för anläggningens egen ”flotta” bestående av ett antal båtar. De stora, plana gräsytorna är som gjorda för spel och lekar. Mellan de båda gästhusen finns en vindskyddad innergård med en stor utomhusgrill och sittmöjligheter för gemensamma aktiviteter.

Denna Web plats egendom tillhör Stiftelsen Ungdomens Väl. Kontakta: hysseberga@hysseberga.se